Sukulent’ler

Kaktüs ailesine ait olan Sukulentler; teraslarda, dikey bahçelerde yetişebilir. Farklı renkte ve büyüklükte yapraklara sahiptir ve su tutma kabiliyeti sayesinde uzun süre susuz yaşayabilme potansiyeli taşır. Sukulentler saksıda da kolayca yetişebilir. Bakımı zahmet gerektirmeyen bir bitki olduğu için her yerde ve her koşulda büyüyebilir ve şık bir dekoratif bitki olma özelliği ile mekâna derinlik katar.

Sıcak iklim bitkisi olan Sukulent, ilkbahar ve yaz aylarında gelişimini tamamlar. Soğuğa karşı oldukça hassas olan bitkinin kış aylarında 20-30 günde bir sulanması gerekir. İçerisinde barındırdığı su miktarı ile fazla sulama gerektirmeyen bitki, evlerde en rahat yetiştirilen bitkiler arasındadır. Bahçe ortamında ve saksıda yetişen Sukulentler, direkt güneş ışığına ihtiyaç duymayan bir yapıya sahiptir. Güneş ışığı altında sararma ihtimali artan çiçek, bunun yerine aydınlık veya yarı aydınlık ortamlara yerleştirilmelidir. Böyle ortamlarda daha yeşil ve güzel görünebilir. Fazla sulandığı zaman çürüyebilen bitki, sadece yapraklarının ıslatılmasıyla bile su ihtiyacını giderebilir.

Radyasyon toplama özelliği de bulunan Sukulentlerin ekimi kolaylıkla yapılabilir. İri taneli ve geçirgenliği yüksek çakıllı topraklar bitkinin iyi şekilde yetişmesi için idealdir. İki haftada kök salan Sukulent, haftada bir kez az miktarda sulanarak gelişimini sürdürür. 16-18 derecelik bir alanda parlak bir ortama yerleştirilmesi gereken bitki, türüne göre çiçek açarak güzel bir kompozisyon oluşturur.

Sukulentler pek çok yöntemle çoğaltılabilir. Yapraklar, tohumlar veya kökleri ayırma gibi yöntemlerle çoğaltılabilen bitki, rahatlıkla yeniden filizlenmeye başlar. Tohum yöntemi ile çoğaltılan Sukulent için kış sonu uygundur. Kökten ayırma yöntemi ise ilkbahar aylarında ve oda sıcaklığında bir ortamda gerçekleştirilebilir. Yaprak yönteminde ise sağlam bir yaprağı gövdeden alarak toprağın üzerine bırakmak yeterlidir. Altı delik saksılarda ya da çakıl taşlı cam fanuslarda yetiştirilmesi gereken bitki; isteğe göre yosun, taş, ponza ve ağaç kabukları ile süslenerek oldukça şık bir dekorasyon parçası haline getirilebilir. Bitkinin toprağının üzerine konulan volkanik taşlar nem artışını azaltarak yapraklarda mantar oluşumunun önüne geçer.

e-mail

info@mesken-h.com

Adres

Kemalpaşa Mah. 50. Sok. No: 24 K:1
Serdivan / SAKARYA

© 2021 Mesken-h. Tüm hakları saklıdır.